Sigorta Danışmanlığı

Sağlık Sigortası Neden Önemlidir?

Posted on: 12 Mart 2011

Sevdiklerimize iyi dileklerde bulunurken ilk önce sağlık, sonra diğer güzellikleri temenni ederiz. Çünkü insan hayatında sağlıktan daha değerli bir zenginlik yoktur herhalde.

Sağlık Sigortası ise siz ve aileniz için sağlık sorunları ortaya çıktığında zaten kaygı ve endişe yaşarken bir de üstüne yüksek sağlık faturalarından müşteki olmanızı engelleyecek bir konfordur aslında.

Bu poliçenin işlevi; ödemiş olduğunuz prim karşılığında satın almış olduğunuz teminat limitleri kapsamında, sağlık harcamalarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanmasıdır.

Poliçenin özelliklerine kısaca bir göz atmak gerekirse;

Sağlık sigortası yıllık bir poliçedir ve her yıl sizin onayınızla yenilenir.

Ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatlarını içerir.

Sigortalının yatar hasta olarak tedavi görmesinin dışında doktor muayene, reçeteli ilaç, tanı amaçlı incelemeler ve fizik tedavi gibi masraflar ayakta tedavi teminatı kapsamındadır. Yatarak tedavi teminatı ise hastanede en az 24 saat kalmayı gerektiren durumlarda tedavi ve/veya cerrahi girişim masraflarını kapsamaktadır.

Dilerseniz doğum teminatı satın alabilir, check-up, yurtdışı tedavi teminatı gibi ek teminatlar seçebilirsiniz. Tıbbi danışmanlık hizmetinin yanısıra kara ve hava ambulansı hizmetlerinden de  ücretsiz faydalanabilirsiniz.. Üstelik bütün bu sağlık harcamalarını yaparken sigorta şirketinizin anlaşma yapmış olduğu sağlık kuruluşlarını tercih etmeniz durumunda provizyon sistemi sayesinde herhangi bir ödeme yapmazsınız veya yalnızca varsa katılım payını ödersiniz.

Özetle; sağlık sigortası, eğer sağlık sorunları ortaya çıktığında özel sağlık kurumlarını, dilediğiniz doktor veya tedavi merkezini seçme özgürlüğünü tercih ediyorsanız kesinlikle bir konfordur. Burada önemli olan hastalıklarla yüzleşmeden sağlık poliçesine sahip olmaktır.

Sağlıkla Kalın..

Saygılarımla,

Yorum bırakın

Yayınlanan yazılardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

Diğer 4 aboneye katılın